Kategoriarkiv: 2010

Det sagde juryen om filmene…

Bedste Skuespiller
At være skuespiller kræver ikke blot indlevelse i en rolle, men i lige så høj grad fornemmelse for kameraet, scenens intensitet og sine medspilleres energi. Årets bedste skuespiller leverer sin karakter overbevisende både i det sagte og det usagte. Prisen går til alles mareridt af en svigerfar …
Thorben Lundø – Svigermekanikken

Bedste skuespillerinde
De største følelser kan vises med et enkelt blik eller en enkel bemærkning. En stor skuespillerinde brænder igennem og forfører publikum med hvert eneste åndedrag. Af mange stjerner var der en der stod klare på himlen…
Freja Johansen – Spilleregler

Bedste Visual og Special Effects
Allerede fra første billede lagde vinderen af den pris et niveau langt højere end forventet af en gymnasieproduktion. Filmens handling leveres med overlegen sans for både de visuelle og tekniske detaljer.
Vengeance

Bedste Klipning
Klipning handler ikke blot om det tekniske i at få bevægelser til at hænge sammen, det handler også om filmens overordnede rytme. Mest af alt handler det om at skære ind til benet og fortælle historien så klart og kort som muligt. Først når dette er på plads kan man tillade sig at udfordre og eksperimentere med klipningen. Årets vinder har forstået dette og får begge dele til at gå op i en højere enhed…
Circle

Bedste Billede
Vinderen af bedste billede har om nogen formået at bruge filmens billedside til at fortælle filmens historie. I denne film går publikum på opdagelse i eksperimenterende kompositioner som udfordrer seeren til at bruge begge øjne.
Det forkerte ben

Bedste lyd
Lydsiden er ofte det der kan afsløre en ellers god amatørfilm. De produktioner der formår at kombinere reallyd med velvalgt underlægningsmusik er nået langt i bestræbelserne på at inddrage publikum i filmens magiske univers.
Awakening

Bedste Ide
En god kortfilm udmærker sig ved en simpel og original ide. Der har været mange produktioner der handler om liv, død og den store kærlighed. Vi har været vidne til 26 mord, 4 selvmord, 3 psykisk syge, 2 voldtægt, 2 overdosiser, 1 school shooting og en lagkage i hovedet, men vinderen formår at lægge mindst lige så mange følelser og dilemmaer i en enkel seddel.
Circle


Bedste Førsteårsproduktion

Juryen var ikke tvivl efter at have set denne film, der slår de fleste 3. års produktioner i ide, manuskript og præcis teknisk udførelse. En film der fik juryen til at klappe i sine små hænder og drømme sig tilbage til dengang de selv var 1. g’ere og spillede sergent. En fantastisk film intet mindre.
Spilleregler

Bedste Film
Prisen for den bedste film går til den film der formår at udmærke sig hele vejen fra ide til det endelige produkt.
Circle

Indbydelse til alle medieelever

vi har idag lavet en indbydelse der bliver delt ud i papirform til alle mediefagselever.

Kære mediefagselev!

Hermed indbydes du til allerførste Vertigo filmfestival nogensinde!

Arrangementet afholdes af 2 omgange:

1)    Onsdag den 12. maj fra kl. 15:00 vises samtlige af forårets eksamensproduktioner i aulaen. Alle er velkomne og kan være med til at bestemme hvilken film der skal have årets PUBLIKUMSPRIS.

Tilmelding er ikke nødvendig.

2)    Torsdag d. 13.maj kl.17:00 åbner vi dørene for dette års VERTIGO prisuddeling og gallafest. Festen er for mediefagselever plus gæster, der har bidraget væsentligt til dette års fest (skuespillere etc). Efter velkomstdrink og gruppefoto spiser vi sammen inden det går løs med selve prisuddelingen. Filmene bliver bedømt af en ekstern jury bestående af 3 personer fra filmmiljøet. Der uddeles priser i følgende kategorier:

  • Bedste produktion – årets Vertigo Award
  • Bedste førsteårsproduktion
  • Bedste mandlige og bedste kvindelige hovedrolle
  • Bedste lydside
  • Bedste klipning
  • Bedste visual effects
  • Bedste billedside
  • Bedste idé
  • Publikumsprisen

Aftenens værter Anne og Andrea fra 2u vil guide os sikkert gennem programmet.

Billetter:

Prisen for at deltage er kr. 140 pr. person inkl. velkomstdrink, mad og musik. Billetterne sælges i forhallen fra på onsdag den 5. maj til og med fredag d.7.maj i spisefrikvarteret.

Ses vi?

VERTIGO-udvalget